ACB liga

Real nastavio seriju pobjeda

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras na gostovanju ekipu Laguna Canarias rezultatom 85:74.

Igrao je Real protiv Canariasa onoliko koliko im je potrebno. Nakon prog poluvremena su imali pet razlike 42:37, da bi Canarias zaprijetio u trećoj dionici nakon koje su zaostajali samo jedan poen 57:56. Ipak, u završnih 10 minuta Real je uspio da osigura pobjedu do koje su ga vodili Sergio Rodriguez s 21, te Nikola Mirotić s 20 poena. Sikma i Sekulić su kod domaćih ubacili po 18 poena.

Valladolid našeg Nedžada Sinanovića poražen je na domaćem parketu od Joventuta 79:72. Gosti su pobjedu osigurali fantastičnom posljednjom dionicom, a do trijumfa ih je vodio John Shurna s 22 poena. Anđušić je kod domaćih upisao 25 poena, a Sinanović je ubacio dva poena.

Zaragoza je savladala na svom parketu Fuenlabradu 77:68. Jonathan Tabu je vodio domaće do pobjede, a kod gostiju je Panko ubacio 21 poen.

Bilbao je uvjerljivo savladao Estudiantes 72:55. Vodio je Bilbao od početka do kraja susreta, te je na kraju stigao do zaslužene pobjede. Do nje ih je predvodio Fran Pilepić s 15 poena, dok je kod gostiju Xavi Rabaseda s 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.