FK Mladost Velika Obarska

Novajlija nije razočarao, ali ni oduševio

Mladost iz Velike Obarske bila je poprilična nepoznanica i za one najupućenije u fudbalske prilike u Bosni i Hercegovini. Ipak, tim koji je u prvom dijelu sezone svoje domaće utakmice igrao na stadionu Radnika iz Bijeljine nije niti iznenadio, ali niti oduševio svojim nastupima u debitantskoj sezoni ovoga kluba u BH Telecom Premijer ligi.

Nakon što su u 1. kolu kao domaćin remizirali sa Široki Brijeg odigravši 0:0, fudbaleri Mladosti su najavili svim ostalim ekipa koje će gostovati u Bijeljini da teško unaprijed mogu upisati bodove, a već u2. kolu ekipa iz Semberije se s gostovanja u Trebinju vratila s novim bodom. Strijelac prvog gola za ovaj klub u remiji od 1:1 bio je Miodrag Vasiljević.

Treći remi za treći bod stigao je nakon novog remija bez golova protiv favoriziranog Čelika, a potom su uslijedila dva poraza od Olimpica u gostima i od Borca na domaćem terenu.

Ekipa Mladosti nije se mogla pohvaliti laganim rasporedom. Nakon novog neriješenog rezultata pred domaćom publikom protiv Veleža (1:1), remi ravan pobjedi sastav Dušana Jevrića izborio je na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović – Hase, gdje je tim iz Velike Obarske po treći put ove sezone odigrao 0:0.

Bod sa Koševa bio je dodatni motiv za fudbalere Mladosti koji su već u narednom kolu upisali svoju debitantsku pobjedu u Bh Telecom Premijer ligi, a u Bijeljini je savladan Rudar iz Prijedora sa 2:0.

Ipak, nakon ovoga trijumfa uslijedila je crna serija za ekipu iz Velike Obarske. U naredna četiri kola uspjeli su osvojiti tek jedan bod. Dva gostujuća poraza od Zvijezde i Viteza, te domaći remi s Travnikom bili su ništa naspram "šamara" koji je aktuelni šampion Željezničar "opalio" Jevrićevom timu na Gradskom stadionu upisavši visoku pobjedu u 4:0.


Poraz od želje kao da je stigao u pravo vrijeme, pa su fudbaleri Mladosti u želji da poprave loš dojam iz susreta sa Plavima slavili u lokalnom derbiju protiv Radnika sa 2:0. Ova pobjeda bila je tek trenutni bljesak, obzirom da je u naredne tri utakmice Mladost doživjela isto toliko poraza, od kojih je svakako najbolniji i najteži visok poraz od 6:0 protiv Širokog Brijega na Pecari.

Crnu seriju Semberci su okončali domaćim trijumfom nad Leotarom, a nakon poraza na gostovanju Zenici, miran "zimski san" obezbijeđen je minimalnom pobjedom na domaćem terenu protiv, ove sezone, odličnog Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilans Mladosti od 18 osvojenih poena nakon 19 odigranih kola nije zaliha koja je dovoljna da bi proljeće moglo proteći mirno i bez velikih turbulencija. Proljetni dio prvenstva imat će tri kola manje, a ukoliko novajlija želi sačuvati premijerligaški status, uprkos činjenici da su prvi dio prvenstva završili na 13. poziciji, s četiri boda više od Travnika i tri više od Rudara, za opstanak će zasigurno morati osvojiti najmanje isti broj poena kao i ove jeseni. 

Na kraju vrijedi istaći da je napad Mladosti bio drugi najneučinkovitiji. U dosadašnjem dijelu sezone fudbaleri ekipe iz Velike Obarske postigli su tek 16 golova, baš koliko i igrači Zvijezde iz Gradačca, dok su jedan gol manje zabili igrači trebinjskog Leotara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.