Ančić se radovao protiv Karlovića

Australian Open, 2. kolo

Ančiću maraton protiv Karlovića

Mario Ančić izašao je kao pobjednik iz maratonskog hrvatskog ogleda na Australian Openu sa Ivom Karlovićem, u 2. kolu prvog grand slam sezone. Mladi Splićanin je slavio sa 5:7, 7:5, 4:6, 6:4 i 6:3 za tri sata i 34 minute.

Hrvatski derbi ispunio je očekivanja, a Ančić je dokazao kako mu odgovara Melbourn park.
Karloviću nije pomoglo niti 25 asova naspram osam Ančićevih.

No, razlika je bila u realizaciji nakon drugog servisa, u kojoj je “div” sa Šalate bio mnogo lošiji. U narednom kolu igraće protiv Francuza Gillesa Simona.
Ivan Ljubičić će dugo pamtiti meč sa Jo-Wilfriedom Tsongom. Imao je Banjalučanin veliku priliku nadigrati prošlogodišnjeg finalistu, ali nije uspio.
Tsonga je slavio sa 6:7(4), 7:6(8), 7:6(7) i 6:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.