Venus Williams se oprostila

Australian Open, 2. kolo

Kraj za Venus

Veliko iznenađenje dogodilo se na kraju drugog dana Australian Opena. Amerikanka Venus Williams, jedna od najboljih igračica i jedan od najvećih favorite za osvajanje naslova doživjela je šok u “Rod Laver” Areni, a bolja je bila španska teniserka Carla Suarez koja je slavila sa 2:6, 6:3 i 7:5.

Igračici sa Kanarskih otoka ovo nije prvi put da skreće pažnju na sebe. Prošle godine je u Ronald Garrosu stigla do četvrtfinala, ali se kasnije nekako izgubila.

Najuvjerljivija teniserka u Melbourneu je, barem za sada, Dominika Cibulkova (18. nosilac). U prvom meču nije ispustila ni gem protiv Chanelle Scheepers, dok je na drugoj prepreci sa 6:0 i 6:2 deklasirala Yung-Jan Chan iz Kineskog Tajpeha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.