Večeras prvo polufinale

Evropski protiv azijskog prvaka

Posljednji veliki trofej koji se dijeli u ovoj 2013.godini jeste onaj na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku. Do polufinala su odigrane tri utakmice. Domaći sastav Raja Casablanca je prvo pobjedila Auckland City, nakon toga u četvrtfinalu nakon produžetaka meksički Monterrey.

Na drugoj strani je kineski Guangzhou bio bolji od najboljeg sastava Afrike, Al-Ahlyja. Danas se igra prvo polufinale koje nam donosi duel Bayerna i Guangzhou kojeg sa klupe predvodi veliki Marcelo Lippi. Njegova ekipa se protiv Egipćana predstavila u dobrom svijetlu, pogotovo tri Conca-Muriqui-Elkeson, ali je pitanje koliko kineski sastav može protiv Bayerna.

" Od sto međusobnih utakmica, vjerojatno bismo izgubili 99, ali možda je baš ovo ta u kojoj će nas poslužiti sreća. Ništa nije uklesano u kamen" poručuje Lippi koji je i prije početka turnira prozvao Bayern najboljom ekipom na svijetu. Bayern je veliki favorit večeras iako Guardiola ne može računati na Schweinsteigera i Robbena.

" Mi smo ovdje stigli kao najbolja ekipa iz Evrope, a borimo se da budemo najbolji i na svijetu. Jako je važno za naš klub da osvojimo ovaj trofej" kaže Guardiola. Pep je već sa Barcelonom osvajao svjetski titulu 2009.godine kao trener, Lippi sa Juventusom tri godine ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.