Veznjak bh. korijena je jedan od ključnih igrača

Paderborn želi zadržati Marija Vrančića

Sa 29 bodova na sedmom mjestu na tabeli Cvajte Paderborn uz malo sreće može dobaciti i do najjačeg njemačkog fudbalskog ranga.

Iako trećeplasirani K'lautern ima svega dva boda više, ambicije Paderborna u ovoj sezoni ipak nisu megalomanske. Ali daleko od toga da Uprava kluba nema namjeru zadržati postojeći kadar na okupu.

Mario Vrančić jedan je od najboljih igrača ovog njemačkog drugoligaša, a njegov ugovor ističe narednog ljeta. Zbog toga su u Paderbornu sa veznjakom bh. korijena već počeli pregovarati oko produženja saradnje.

"Pregovori sa Vrančićem oko produženja su u toku. Za sad je sve u najboljem redu, a nastavit ćemo ih u Turskoj tokom zimskih priprema," izjavio je menadžer Paderborna Michael Born.

Mario Vrančić u Paderborn je dospio iz drugog tima Borussije Dortmund u ljeto prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.