Zeničani ističu da se neće predati u borbi za titulu

NK Čelik veoma oslabljen dočekuje Trebinjce

Ištukova „glavobolja“ pred meč s Leotarom

Ivo Ištuk, trener Nogometnog kluba Čelik u velikim je problemima pred subotnju utakmicu 24. kola Premijer lige BiH u kojoj će njegov tim u Zenici ugostiti Leotar.



Sigurno neće moći računati na Josipa Lukačevića koji je u prošlom kolu u derbiju na Grbavici (izgubili od Željezničara 2:3) dobio crveni karton. Zbog sakupljena tri žuta kartona pravo nastupa nema ni Mladen Jurčević. I tu nije kraj Ištukovim „glavoboljama“ pred meč sa Leotarom, ekipom koja je u drugom dijelu sezone u prvenstvu izgubila samo u dva susreta. U ovoj sedmici smanjenim intenzitetom zbog povreda trenirali su kapiten Nermin Šabić, Bojan Pupčević, Fenan Salčinović i napadač Emir Hadžić.

„Nisam siguran na koga ću od povrijeđenih igrača moći računati. Riječ o fudbalerima koji daju poseban 'ton' našoj igri, te ko god ne nastupi od njih bićemo veoma oslabljeni. Ako se tome dodaju još suspendovani Lukačević i Jurčević, onda je jasno da nismo u dobroj situaciji“, rekao je Ištuk, ali i optimistično naglasivši: 

„Međutim, Čelik je puno puta dokazao u ovoj sezoni da je najjači u najtežim situacijama, a nadam se da će tako biti i u subotu. Leotar je odlična ekipa, a koliko sam saznao u Zenicu dolaze u najjačem sastavu. No, vjerujem da im to neće biti dovoljno jer će protiv sebe imati i naš tim i fantastične navijače, Robijaše. U svakom slučaju, bez obzira ko bude igrao od svog tima očekujemo pobijedu i nastavak borbe za titulu prvaka BiH. Nećemo se predati dok god postoji nada da se na Bilinom polju iduće sezone igraju kvalifikacije Lige evropskih šampiona.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.