Bez značajnih promjena

Bez velikih promjena na FIFA rang listi, Zmajevi ostali 19.

Na najnovijoj FIFA rang listi koju je Svjetska fudbalska aoscijacija objavila danas nije bilo nikakvih većih promjena, a prvih 25 najboljih reprezentacija svijeta zadržale su pozicije koje su zauzimale na prošloj rang listi koja je objavljena u mjesecu decembru, pa je tako i fudbalska selekcija naše zemlje zadržala 19. poziciju.

Kada je riječ o reprezentacijama koje će igrati sa nama u grupi F na Svjetskom prvenstvu naredne godine, vrijedi istaći da je Argetina treća na svijetu, ispred nje su samo aktuelni evropski i svjetski prvaci Španci, te reprezentacija Njemačke.

Iran je pao za jedno mjesto i sada je 34., dok je selekcija Nigerije lošija za četiri mjesta u odnosu na rang listu iz posljednjeg mjeseca u 2013. godini, i zauzima 41. mjesto.

Selekcija Egipta sa kojom ćemo igrati prijateljski susret 5. marta u Innsbrucku "skočila" je za 10 mjesta I sada je 31. reprezentacija na planeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti