Stručni štab MIlana iz igračkih dana

Bivši saigrači novog trenera Milana

Stam i Davids pojačavaju Seedorfov stručni štab

Clarence Seedorf je trenersku karijeru započeo pobjednički, obzirom da je Milan sa 1:0 savladao Veronu na San Siru proteklog vikenda, a pobjednika je odlučio Mario Balotelli sigurno izvedenim udarcem sa bijele tačke.

Ipak kako pišu italijanski mediji Seedorf bi uskoro trebao dobiti pojačanje, ali ne igračko već trenersko. U stručnom štabu Milana Seedorfu bi se trebala pridružiti njegova dvojica zemljama.

Tako bi već od narednog susreta ulogu asistenta mogao preuzeti Jaap Stam, 41-godišnji nekadašnji fudbaler, koji je nosio i dres Milana od 2004. do 2006. Za Stama će, kao i za Seedorfa, to biti prvo trenersko iskustvo u karijeri, dok bi drugo pojačanje bi trebao biti Edgar Davids. 

Davids je nedavno napustio mjesto trenera-igrača Barneta, engleskog petoligaša, a sve s namjerom da krene prema trenerskoj klupi Milana gdje bi također radio kao pomoćnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.