Legenda Bayerna tvrdi

"Samo Bayern može priuštiti uspjeh"

Midhat Šljivak

Direktor minhenskog Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, oštro je kritikovao veliko trošenje novca od strane prvaka francuske PSG-a, a također je izjavio kako samo njegov tim može priuštiti uspjeh.

Rummenigge vjeruje kako je Bayern jedini tim u Evropi koji zaradi više novca nego što potroši, te je ponosan na model trošenja koji je trenutno u njemačkoj Bundesligi.

"Financijski model koji imamo u Bundesligi funkcioniše dosta dobro. Ne trošimo više novca, nego što zaradimo.Premier liga će ostati broj jedan, ali iako ih ne možemo dostići, Bundesliga će i dalje ostati pravi primjer "dostupnog fudbala". Moramo ostati na ovom putu", rekao je Rummenigge, koji je potom oštro kritikovao PSG.

"Klubovi poput PSG-a izdvajaju preko 300 miliona eura za plate. Nemoguće je financirati takvo nešto. Bayern je jedini tim u Evropi koji je napravio profit. Mi smo jedini tim koji sebi može priuštiti uspjeh", dodao je Rummenigge.

Bayern je u prošloj godini imao prihode od 432 miliona eura...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.