Endesa liga, 17. kolo

Kraljevi na tronu, bez poraza u domaćem prvenstvu

Nakon što je u okviru košarkaške Eurolige doživjeli prvi poraz u ovoj sezoni sastav Real Madrida nastavio je gaziti svoje protivnik u domaćoj Endesa ligi gdje je u okviru 17. kola savladao ekipu Unicaje iz Malage rezultatom 88:67.

Najraspoloženiji u 17. ovosezonskoj pobjedi Kraljeva u domaćem prvenstvu bio je Sergio Llull sa 23 ubačenih poena, a dobru podršku imao je i u Nikoli Mirotiću koji je ubacio 13 poena.

Domaći košarkaši nisu dozvolili sebi nikakav luksuz, pa su od samog početka dominirali susretom, a trenutno četvrtoplasirani sastav španskog košarkaškog prvenstva raspoloženim Kraljevima uspijevao je parirati samo u određenim dijelovima susreta.

U posljednjoj četvrtini igrači Reala su prebacili u veću brzinu, pa je na kraju pobjeda od 21 poena razlike sasvim zaslužena, obzirom da se u posljednjem periodu igra Unicaje gotovo raspala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.