Gostujemo Finskoj u aprilu

Nieminen preokretom spasio Finsku

Prema očekivanju naredni protivnik Davis Cup reprezentacije BiH bit će Finska, iako je malo nedostajalo da se situacija u Helsinkiju danas zakomplikuje.

Nakon dva dana Finska je vodila 2:1 i danas su svoj prvi meč igrali Jarkko Nieminen i Dimitar Kutrovsky koji je 436. mjesta slabije plasiran od najboljeg Finca, ali Bugarin je dobio prvi set, pa treći, nakon ćega iskusni Finac morao spašavati situaciju. Uspio je Nieminen dobiti u pet setova, 4-6 6-1 2-6 6-4 6-3, pa će Finska i BiH igrati od 4.do 6.aprila, vjerovatno u Helsinkiju. U gornjem dijelu žrijeba Južna Afrika je ipak dobila Monaco 3:2, pa će u drugom kolu ugostiti Litvu. Litvanci su bili ubjedljivi u Oslu, slavili su sa čistih 5:0.

II grupa EA - Zone
Južna Afrika - Monaco 3:2
Norveška - Litva 0:5
Finska - Bugarska 3:1
Irska - Bjelorusija 1:4
Egipat - Moldavija 1:3
Kipar - Danska 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.