Amer kao selektor debitovao pobjedom

Delić: Finska je jaka, ali ovo je Davis Cup

Nismo bježali od statusa favorita, ali ovo je Davis Cup. A u Davis cupu je sve moguće. Nikad se ne može sa predvidjeti šta će se dogoditi. Izabrali smo poprilično brzu podlogu, George Kalovelonis je čak rekao da ista odgovara Grcima, što je bilo malo neočekivano.

Međutim, vidjelo se prvog dana da nam podloga baš i ne leži, da je malo prebra. Mirza se dobro snašao, baš kao Tomislav, Damir baš i ne, ali na kraju je sve dobro ispalo. Na teži način, ali dobro, ovo je mlada postava, kroz ovakve mečeve će dodatno sazrijevati što može biti samo plus kako za njihovu karijeru, tako i za reprezentaciju. Pobjedili smo, osigurali kontinuitet igranja u II grupi što bez obzira na rang nije lako u Davis Cupu.

" Mi smo na papiru bili favoriti i po tome je sve trebalo biti gotovo u subotu,  ali u Davis Cupu nikada nije lako doći do pobjede. Bez obzira na protivnika, podlogu. Jednostavno, Davis Cup je takav, tu imamo mečeve u kojima ranking ništa ne znači. Ovdje se igra za nešto više, za svoju državu i navijače i taj pritisak može donijeti i dobro ali i loše.  Naravno, hvala našim navijačima koji su bili uz nas ova tri dana, atmosfera je bila odlična. Nismo očekivali ovakav otpor Grčke, ali smo pobjedili i sada imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Finsku" kaže selektor Amer Delić kojem je ovo bio debitanstki nastup na klupi reprezentacije.

U aprilu slijedi Finska u gostima, šta možemo napraviti? 

" Finska ima jake igrače, tu je njihov najbolji igrač Nieminen, jako dobar i iskusan teniser. Ja se nadam da će momci biti zdravi i spremni i znam da će dati sve od sebe" poručio je selektor Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.