Četvrti put ista slika u Australiji

Četvrti naslov za Serenu u Australiji

Serena po deseti put

M. Maksimović

Serena Williams je pobjednica Australian Open, a od ponedeljka će biti najbolja igračica svijeta.
U finalu je Serena lakše od očekivanog pobjedila Dinaru safinu 6-0, 6-3. Na ovaj način je Serena Williamsstigla do svog desetog Grand Slam turnira ukupno 33.turnira u karijeri.

Iako je Dinara Safina sve oko sebe uvjeravala da se neće ponoviti prošlogodišnji Roland Garros, nakon samo tri gema prvog seta postalo je jasno da hoće. Krv nije voda, ipak je to sestra Marata Safina. Znate kako to kod njih funkcioniše.

Kada ide onda ide, kada ne ide, onda je to mučno za gledati. Tako je bilo danas sa Dinarom, koja je odmah na svom prvom servis gemu zapucala tri duple. Jedan break Serene Williams, pa još jedan, pa metla, biciklo. Čistih 6-0 Serena je imala nakon 22 minute igre.

Početak drugog seta je ipak obečavajućim za sve navijače Dinare Safine. Break za 0-1, break koji ustvari ništa nije značio. Slijedi ri- break, pa onda opet još jedan i to je kraj, Serena je povela 4-1 u drugom setu. Neko će reći, da je Safina tek tada počela igrati, ali prekasno. Dobila je svoja dva servis gema, u devetom je Serena zaključila priču, priču koja je trajala tek 58 minuta. Koliko je meč trajao, moglo se finale odigrati i u dnevnom tereminu.

Safina je za 58 minuta napravila 21 neforsiranu pogrešku, pet dvostrukih, ukupno je osvojila 28 poena. Nakon drugog servisa tek 6. Serena je zabila 23 winnera, napravila je samo 7 neforsiranih pogrešaka. Serena je u Melbourneu napravila dobar posao. Uzela je dva naslova, uzela je prvo mjesto na WTA listi, postala je najbogatija sportašica na svijetu. Treba li još išta ? Dinara. Ona ostaje u čekaonici, do finala može napraviti puno, ali u finalu smo za sada u dva navrata vidjeli malo. Mora to promijeniti, mora raditi

Rezultat finala:
Serena Williams (SAD, 2) - Dinara Safina (Rus, 3) 6-0, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.