Gotova sezona za Johna Tavaresa

Napadač reprezentacije Kanade i NY Islandersa John Tavares neće moći igrati do kraja sezone. 

Tavares je u drugoj trećini jučerašnje četvrtfinalne utakmice na Olimpijskim igrama protiv Latvije zadobio tešku povredu lijeve noge, a današnji pregledi su pokazali da je za njega ova sezona gotova. 

Kanadski reprezentativac je odlučio da će ostati sa ostatkom reprezentacije u Sočiju kako bi sutra uživo gledao polufinalni duel Kanade protiv SAD-a, a poslije Olimpijskih igara će se vratiti u New York gdje će obaviti operaciju meniskusa lijeve noge. 

Njegovom povredom šanse Islandersa da izbore plasman u doigravanje NHL-a znatno su umanjene. Islanders je sa 66 poena u 59 utakmica treći najbolji igrač lige ove sezone. 

U dosadašnjih pet profesionalnih NHL sezona Tavares nije imao problema sa povredama. Od 354 moguće utakmice propustio je samo četiri, što je u hokeju zaista rijedak slučaj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.