Mladost blizu opstanka

Ramić: Napadom smo iznenadili Borac

Midhat Šljivak

Sastav Mladosti iz Velike Obarske napravio je najveće iznenađenje na startu proljetnog dijela sezone. 

Pobjeda u Banjoj Luci protiv favorizovanog Borca od 1:0 na najbolji način je pokazala da ovaj tim ima kvalitet za opstanak. Osim što su pobijedili, igrači Mladosti su u pojedinim dijelovima susreta i nadigrali domaći sastav.

"Potajno smo vjerovali u uspjeh. Imali smo motiv, a to je poraz iz prvog dijela sezone, koji nam je teško pao. Možda nas je domaćin malo i podcjenio, a mi smo ih napali i takvim pristupom iznenadili. Na kraju smo i nagrađeni za ovakav pristup i došli smo do najslađe pobjede izvojevane u posljednjim trenutcima meča", opisao je strijelac jedinog gola Anel Ramić tok utakmice u Banjoj Luci.

Već u narednom kolu Mladost gostuje Veležu u Mostaru.

"I oni su kao i mi pobijedili u gostima identičnim rezultatom Olimpic. Ovako dobro otvaranje proljeća daje nam mogućnost da se u Mostaru nadigravamo. Vjerujem da će na kraju da bude isto kao i u Banjoj Luci", zaključio je Ramić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.