Posljednja prilika za nastup na Mundijalu

Cassano želi igrati za Italiju na SP

Napadač Parme Antonio Cassani izjavio je za italijanske medije da se nada povratku u reprezentaciju Italije, te da želi igrati na Mundijalu u Brazilu. 

"Niko me još uvijek nije zvao, ali nadam se da će se to uskoro desiti. Imam veliku želju da odem u Brazil, dok bi u suprotnom bio veoma razočaran svojom karijerom bez nastupa na Svjetskom prvenstvu". 

"Ipak, ostvario sam najveće snove, a to je osnivanje porodice", istakao je Cassano za Gazzettu.

Cassano je zadnji meč u dresu reprezentacije odigrao u finalu Evropskog prvenstva protiv Španije prije dvije godine. 

U karijeri je odigrao 35 utakmica i postigao 10 golova za reprezentaciju Italije, igrao je na tri EP, ali nikada nije nastupio na SP. Brazil mu je vjerovatno posljednja šansa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.