NHL liga

Boston bolji od Phoenixa, Montrealu pripao kanadski derbi

Teme:

Nash i Stepan svojim golovima donijeli su važnu pobjedu New York Rangersima na gostovnju kod New Jerseya. Konačan rezultat glasio je 2:0.

U kanadskom derbiju Montreal je poveo protiv Toronta sa 2:0 golovima Paciorettyja i Bourquea, Lupul i Bozak stvari su potom vratili na početak, da bi za 2:3 strijelac bio Gionta. Montreal se nije predavao, pa je za novo izjednačenje gol postigao Kadri. Plekanec je postavio konačnih 3:4.

Slater je pogotkom u ranoj fazi meča donio prednost Winnipegu protiv Caroline, ali je potom uslijedio preokret koji su golovima kreirali dva puta Staal i Nash. Konačnih 2:3 postavio je Little.

U derbiju je Boston kao gost sa 2:4 porazio Phienix Coyotse. Bergeron je goste doveo u vodstvo, izjednačio je Doan, a za 2:1 pogodio je Ekman-Larrson. U trećoj trećini kreće ofanziva gostiju, a zasluženu pobjedu donose sa dva pogotka Iginla i Thornton.

Edmonton je kao domaćin doživio pravu katastrofu. Iako su poveli preko Petryja, domaći su u nastavku bili potpuno nemoćni protiv razigranog Calgaryja koji je slavio sa 8:1. Glencross je postigao tri pogotka, a Giordano, Cammalleri, Stajan, Byron i Westgarth po jedan.

Washington je boljim izvođenjem penala došao do pobjede nad San Joseom. Regularni dio meča završen je rezultatom 2:2, dok su gosti dva od tri penala izveli uspješno za razliku od San Josea koji je precizan bio samo jednom.

NHL liga:
New Jersey – New York 0:2
Toronto – Montreal 3:4
Winnipeg – Carolina 2:3
Phoenix – Boston 2:4
Edmonton – Calgary 1:8
San Jose – Washington 3:4 (penali)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.