Stručna sudijska komisija NS/FS BiH opet kažnjava

Alijagić suspendovan tri kola

Stručna sudijska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ponovo je bila rigorozna, a nakon današnje sjednice na hlađenje će morati sudija i kontrolor utakmice 22. kola Premijer lige BiH između Veleža i Travnika (2:1).


Almiru Alijagiću iz Bihaća zbog dosuđenog jedanaesterca u korist Rođenih, a iz kojeg su Mostarci ostvarili prednost i na kraju pobjedu, korigovana je ocjena, a uz to je suspendovan i neće biti delegiran tri kola. Zajedno sa njim na hlađenje će i kontrolor suđenja Vjekoslav Šimunović iz Gruda, koji ga je za dijeljenje (ne)pravde u Vrapčićima „pokrio“ sa ocjenom 8.3. Pregledom videozapisa sa pomenute utakmice, Stručna sudijska komisija NS/FS BiH ustanovila je da je jedanaesterac prestrogo dosuđen te je Alijagiću korigovala ocjenu na 7.5.      
SSK BiH izmjenila je još nekoliko ocjena, ali je suspenzija izrečena samo Alijagiću. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.