Bitna pobjeda Mladosti, Zvijezda niže poraze

Edmir Škorić

Mladost je ostvarila važnu pobjedu u borbi za opstanak. U Bijeljini je pala gradačačka Zvijezda.

Mladost je u 24. kolu upisala šestu pobjedu i napravila veliki iskorak u borbi za opstanak. Domaćin nije imao većih problema protiv slabog sastava Zvijezde, kome je ovo bio treći vezani poraz.

Domaći nogometaši su sve riješili za 25 minuta. Poveli su u osmoj minuti. Komarčević je izveo korner, golman gostiju Mirković ostao ukopan na gol-liniji, a Bajić loptu smjestio u mrežu za 1:0.

U 23. minuti Mirković je ponovo savladan. Zečević je postigao pogodak za, ispostavilo se, konačnih 2:0. Do kraja prvog  dijela Mladost je mogla i do trećeg gola, no Kostić se nije najbolje snašao pred golom nemoćnih gostiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imali su gosti najbolju šansu u 85. minuti, ali je domaći golman Tripić odbranio penal Radivojeviću.

Mladost je sada došla na 12. mjesto sa 26 bodova, dok je Zvijezda bolja za jednu poziciju i ima samo bod više. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.