ACB liga

Unicaja bez problema protiv Laboral Kutxe

Midhat Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage savladali su 25. kolu ACB lige na svom parketu ekipu Laboral Kutxe rezultatom 83:64.

Već u prvoj četvrtini Unicaja je pokazala da ih samo pobjeda zanima u ovom susretu. Prvu dionicu su dobili 22:14, a s osam razlike su ušli i u drugo poluvrijeme, 39:31...

Sve nade da gosti iz Baskije mogu nešto napraviti u Malagi pale su u vodi u trećoj dionici. Domaći košarkaši su ovaj dio igre dobili 22:13, te je samo neka luda serija goste mogla dovesti do preokreta nakon minusa od 17 poena u 30 minuta igre, 61:44. 

U posljednjoj četvrtini je Unicaja povećala prednost na plus 19, a do pobjede ih je vodio Kuzminskas s 14 poena. Za goste je  Fabien Causer ubacio 17 poena.

U još jednoj utakmici odigranoj danas Estudiantes je lagano savladao Fuenlabradu 86:66.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.