Pet novih igrača u FK Sloboda

M. Skaka

Nakon posljednje probne utakmice pred polazak na završnio dio priprema, te riješenih nedoumica oko igrača koji su boravili na probi, u Slobodi su upriličili svečano potpisivanje ugovora sa ovozimskim pojačanjima.

Tako su potpise na dvogodišnje ugovore stavili Amir Rekić (Zvijezda Gradačac), Muhamed Mujić (Budućnost Banovići), Šaćir Redžepi (Renova Tetovo – Makedonija), Šerif Hasić (Sinj – Hrvatska) i Osman Hodžić (Gradina Srebrenik).

Sa pet novih igrača u redovima Slobode ističu, da ulaze jači u drugi dio prvenstva. Ostali su bez Kenana Čejvanovića i Maria Lamešića, za koje su našli adekvatne zamjene.

"Redžepi je makedonski mladi reprezentativac i bit će prava zamjena za Čejvanovića, dok će  u vezni red umjesto Lamešića, Hasić također naš mladi reprezentativac, te Mujić, koji slovi za najveći potencijal na ovim prostorima. Riješili smo pitanje i bočnih igrača gdje će lijevo igrati Rekić, naš nekadašnji igrač i donedavno kapiten Zvijezde, a desno mladi Hodžić, koji se odlično pokazao u dosadašnjim utakmicama. Uvjeren sam da smo napravili dobar posao, posebno kada se vidi kako su trgovale druge ekipe.", istakao je Enes Mešanović sportski direktor Slobode.

Nekadašnji kapiten Zvijezde, Amir Rekić stavio svoj autogram na dvogodišnji ugovorMeđu pet novih igrača, tek Hodžić nije imao reprezentativno iskustvo, što daje dodatnu težinu potpisanih ugovora. Pojačanjima, ali i atmosferom u klubu, zadovoljan je i Salih Šabović, predsjednik Upravnog odbora i prvi čovjek kluba.

"Vjerujem da je menadžment napravio dobar posao, a igračima bih poručio da iz Slobode mogu otići samo u inostranstvo, jer bolji klub u BiH ne trebaju tražiti. Ovogodišnje ambicije su nam izlazak na evropsku scenu i na taj način dostojno obilježavanje devedeset godina postojanja kluba.", rekao je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik Šabović.

Zadovoljstvo nisu krili niti novi članovi kluba sa Tušnja. Svi su istakli da u Slobodi vlada odlična atmosfera, te da imaju sve uslove da se bore za evropsku scenu. No čini se da je najsretniji bio Amir Rekić, koji je prve korake i napravio u Slobodi.

"Svima nama koji smo u Tuzli naučili prve fudbalske korake, je san istrčati pred puni Tušanj i to nam je najveće zadovoljstvo. Ja sam presretan što ću ponovo imati tu čast ali i priliku da sa svojim klubom pokušam izboriti izlazak na evropsku scenu.", istakao je Rekić, koji je tri sezone odsustvovao sa Tušnja.

Ekipa Slobode već u nedjelju putuje za Medulin, gdje će finiširati pripremni period, a prvi protivnik već u ponedjeljak će im biti ekipa slovenske Drave iz Ptuja. Imena putnika će sutra definisati Sakib Malkočević, a među njima neće biti igrača koji su boavili na probi, a koji nisu potpisali ugovore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.