Mladost bolja od Viteza

Edmir Škorić

Nogometaši Mladosti iz Velike Obarske savladali su Vitez s 2:0 u posljednjem susretu 26. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U duelu premijerligaških debitanata slavila je Mladost i to rezultatom 2:0. Gosti iz Viteza doputovali su u Bijeljinu s ciljem da nastave seriju utakmica bez poraza (tri zaredom), no Mladost je bila bolja.

Domaćinu je sedmu pobjedu nagovijestio golom iskusni veznjak Srđan Savić, bivši igrač Zvijezde i Željezničara, koji je mrežu gostujućeg golmana Živkovića zatresao u 40. minuti, da bi u finišu domaćin postigao i drugi gol. Strijelac za 2:0 bio je Komarčević.

Mladost je trenutno desetoplasirana s a 30 bodova, dok je Vitez s dva boda više na devetom mjestu. I jedni i drugi su trenutno bezbrižni i sve su prilike da ćemo ih i dogodine gledati u elitnom društvu bh. nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.