Real slavio

Nezaustavljivi Real ruši sve rekorde

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida ostvarili su novu pobjedu u španskoj ACB ligi. Večeras su Kraljevi u madridskom derbiju savladali Estudiantes rezultatom 71:64.

Estudiantes je odigrao dosta dobar meč, naročito prvo poluvrijeme. Vodili su nakon prvih 10 minuta utakmice 17:15, ali je Real do poluvremena preokrenuo rezultat. Kraljevi su na odmor otišli s poenom prednosti 34:33.

Treća dionica je bila presudna. Real je ovaj dio utakmice dobio 21:10, pa su s 12 poena prednosti ušli u posljednju četvrtinu. 55:43. Uspio je Estudiantes da u posljednjoj četvrtini smanji prednost Reala na minus sedam, ali je to bilo sve od njih za večeras.

Rudy Fernadnez je ubacio 17 poena za Real, Sergio Rodriguez je dodao 14, a na drugoj strani je Kyle Kuric ubacio 16 poena.

Real je u ovom susretu došao do 28 uzastopne pobjede u prvenstvu, uključujuči i pobjedu u finalnoj utakmici prošle sezone, te su srušili rekord od 27 pobjeda u sezoni 1984/1985...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.