WTA lista

Jasmina Tinjić pala za tri mjesta, Herdželaš skočila za 13

Jasmina Tinjić, najbolja bh. teniserka, pokvarila je svoj WTA plasman za tri pozicije, u odnosu na prošlosedmičnu listu i sada se nalazi na 252. poziciji.

Za razliku od nje, Anita Husarić je ostala na svojoj poziciji (659), dok je mlada Sarajka Dea Herdželaš, nastavila trend rasta na ranking listi i sada je 668, što je za 13 mjesta bolji plasman u odnosu na prošlu listu.

Naše tri teniserke trenutno se nalaze u Litvaniji, gdje će nastupati za Fed Cup reprezentaciju BiH.

"Biće teško, ali nije nemoguće, izazov je i pozitivan pritisak", kazal je Tinjić, koja će predvoditi našu žensku selekciju.

Na Fed Cupu (od 16. do 19. aprila), uz BiH, učestvuju i selekcije Egipta, Finske, Gruzije, Crne Gore, Južne Afrike, Litvanije, te favorit Lihtenštajna, a žrijebanje će biti obavljeno 15. aprila.

Kada je u pitanju vrh liste, tu je stanje već sedmicama nepromijenjeno. Prva je Serena Williams, a druga Na Li.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.