Bayern želi u finale DFB-Pokala

Sammer: Protiv Kaiserslauterna igramo kao da je finale

Edmir Škorić

Sportski direktor Bayerna Mattias Sammer vjeruje da će njegov klub ozbiljno shvatiti Kaiserslautern u polufinalu njemačkog DFB-Pokala.

Bayern će u srijedu navečer ugostiti drugoligaša Kaiserslauterna u polufinalu Kupa. Bavarci žele izboriti finale, a tamo bi ih čekao pobjednik večerašnjeg duela Borussia Dortmund - Wolfsburg.

"Ovo je finale za nas. Momci znaju tačno da ne smiju pratiti Bayerov primjer. Moramo biti puno bolji nego što smo bili protiv Dortmunda", rekao je Sammer, a Bayer je naveo kao primjer je su Apotekari u četvrtfinalu ispali od Kaiserslauterna.

"Kaiserslautern je pokazao koliko je opasan eliminisanjem Bayera. Dakle, moramo biti jako oprezni", kazao je predsjednik Bavaraca Karl-Heinz Rummenigge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.