Bavarci bez problema slavili protiv Kaiserslauterna

Minhenski Bayern rutinski izborio finale DFB kupa

Minhenski Bayern večeras je na svom terenu u polufinalu DFB kupa odmjerio snage sa Kaiserslauternom. Domaćin je slavio rezultatom 5:1 i tako izborio plasman u finale. 

Domaćin je do vodstva došao u 23. minuti susreta, a strijelac je bio Bastian Schweinsteiger. Devet minuta kasnije Bavarci su došli do drugog gola, a strijelac je bio Toni Kroos. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta u Minhenu 2:0 za Bavarce. 

Nakon samo pet minuta igre u nastavku susreta domaćin dolazi i do trećeg gola na susretu, a mrežu gostiju zatresao je Muller sa bijele tačke. Nastavio je Bayern sa napadima. Odličnu priliku u 54. minuti susreta imao je Ribery, ali njegov udarac nije bio precizan. 

U 60. minuti susreta gosti su došli do gola, a strijelac je nakon centaršuta bio Simon Zoller. Domaćin u 78. minuti susreta dolazi do četvrtog gola, a strijelac je Mario Mandžukić. U 91. minuti susreta konačnih 5:1 postavio je Mario Goetze. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.