Real pobijedio ljutog rivala

Ancelotti: Igrali smo kao prava ekipa, svi su bili dobri

Real Madrid je došao do naslova u Kupu kralja, a trener Carlo Anclotti nakon meča bio je sretan i zadovoljan. 

Radost je podijelio sa igračima i navijačima kraljevskog kluba.

„Zaslužena pobjeda, odigrali smo odličnu utakmicu i savladali snažnog protivnika. Sretan sam zbog igrača i navijača koji su toliko željeli ovu pobjedu. Pokušali smo ih pritisnuti i imati kontrolu nad igrom. U prvom poluvremenu trebali smo još bolje kontrolisati loptu, međutim imali smo previše netačnih dodavanja. Odradili smo fantastičan posao u odbrani, posebno na sredini terena gdje smo sa četvoricom igrača pokušavali spriječiti njihova okomita dodavanja,“ izjavio je Anclotti, i dodao:

„Pripremali smo se za odbranu sa četiri vezna igrača i napad s Baleom na krilu i bekovima koji idu prema naprijed. Ovo je vjerovatno najvažniji gol u Baleovoj karijeri. Svi su igrali jako dobro i kao prava ekipa. Isco je potvrdio da je u sjajnoj formi i puno nam je pomogao u kontroli lopte. Ove sezone nije igrao puno minuta i svježiji je od ostalih.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.