Prije početka SP Kanada ima novog selektora

Dave Tippett novi selektor Kanade

Trener Pheonix Coyotesa Dave Tippett postao je novi selektor kanadske reprezentacije mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva u Bjelorusiji.

Tippettu, koji je kao igrač nastupao za Kanadu na Olimpijskim igrama 1984. kao kapiten i 1992., kada je osvojio srebrnu medalju, će pomagati kolege treneri iz NHL lige Paul Maurice (Winnipeg Jest) i Peter DeBoer (New Jersey Devils).

" Kanadski hokej je ove sezone u velim zamahu i veselimo se mogućnosti da kapitaliziramo dobru formu i na Svjetskom prvenstvu u Bjelorusiji", rekao je Tippett.

Kanađani su ranije ove godine osvojili olimpijsko zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i pokušat će spojiti dva naslova. U Sočiju Kanađane je vodio trener Detroit Red Wingsa Mike Babcock.

Dave Tippett je kao igrač karijeru gradio igrajuči za Hartford, Washington, Pittsburgh i Philadelphiu. Kao trener prije Phoenixa vodio je i Dallas Starse. Sa Dallasom je tri puta zaredom ispadao u prvom krugu, jednom je igrao polufinale i jednom finale konferencije. Sa Coyotsima ima jedno konferencijsko finale. Posljednje dvije sezone je ostao bez play offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.