Marco Van Basten novi trener AZ Alkmaara

Jedan od najvećih holandskih fudbalera svih vremena Marco Van Basten našao je novi posao. Van Basten će u naredne dvije sezone biti trener AZ Alkmaara.

Marco Van Basten je trenutno trener Heerenveena, a nedavno je objavio kako na kraju sezone napušta tu poziciju. Ista situacija je i u AZ-u gdje je Dick Advocaat najavio odlazak sa klupe.

Uprava AZ-a je iskoristila tu situaciju i ponudila Van Bastenu dvogodišnji ugovor, koji je nekadašnji napadač Ajaxa i Milana, te selektor reprezentacije Holandije objeručke prihvatio.

AZ je trenutno tek na sedmom mjestu holandskog prvenstva, a Van Bastenov zadatak biće da sljedeće sezone vrati AZ u sami vrh holandskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.