Ovoga puta podigao je pravi prst

Emir Spahić igrač 31. kola Bundeslige prema izboru Kickera

Ekipa Bayer Leverkusena stigla je do značajne pobjede na gostovanju kod Nürnberga u borbi za četvrto mjesto koje naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a dvostruki strijelac za tim Apotekara bio je kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić.

Nakon što je ne tako davno bio na udaru njemačkih medija i tamošnje sportske javnosti zbog srednjeg prsta koji je pokazao fudbalerima Eintracht Braunschweiga, ovoga puta pouzdani bh. defanzivac dao je pravi razlog njemačkim kolegama da pišu o njemu. U duelu sa Nürnbergom, koji se bori za opstanak, Spahić je pokazao svoje golgeterske ali i trkačke kvalitete.

Sjajnim udarcem sa 17 metara Spahić je svojim  prvim golom u Bundesligi goste doveo u vodstvo od 0:1, a deset minuta prije  kraja utakmice kapiten je u sjajnom šprintu istrčao kontru zajedno sa Samom koji ga je uposlio za treći gol Leverkusena u ovom meču.

Dva gola na veoma važnom meču za Bayer Spahiću su donijeli titulu najboljeg fudbalera 31. kola Bundeslige prema izboru Kickera, a njemačke kolege su prilikom argumentovanog pisanja razloga zbog kojih je kapiten fudbalske reprezentacije BiH zaslužio titulu najboljeg pojedinca u prošlom kolu šaljivo napisale da je defanzivac tima iz Leverkusena ovoga puta prilikom proslave jednog od golova podigao pravi prst. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.