Rocketsi smanjili seriju protiv Trail Blazersa

Houston na krilima sjajnog Hardena dobio prvu utakmicu

Houston se nakon dva domaća poraza od Portlanda uspio srediti i slaviti pobjedu u trećoj utakmici u Portlandu i smanjiti seriju na 2-1. 

Portland je tokom posljednjeg perioda igre zaostajao 11 poena, Nicolas Batum je tricom 40 sekundi prije kraja poravnao na 110:110, ali su gosti iz Texasa tricom Troya Danielsa 11,9 sekundi do kraja izborili produžetak, pa je pobjednik ponovo odlučen u dodatnom vremenu. 

Houston je na krilima sjajnog Jamesa Hardena uspio doći do prve pobjede u ovoj seriji (121:116) i smanjiti seriju Zapadne konferencije na 2-1. James Harden je ostvario rekord karijere u doigravanju ubacivši 37 poena, a dodao je još 9 skokova i 6 asistencija. 

Veliku podršku Harden je imao i u Dwightu Howardu, koji je upisao 24 poena i 14 skokova, Patrick Beverley je ubacio 16, Chandler Parsons 15, Jeremy Lin 13, dok je Omer Asik, iako je ubacio samo 7 poena, odradio fantastičan posao u odbrani na LaMarcusu Aldridgeu.

Aldridge je u prve dvije utakmice protiv Hostona svaki put ubacio preko 40 poena, dok je sinoć zaustavljen na 23 poena i 10 skokova. Blazerse je predvodio Damian Lillard sa 30 poena, Nicolas Batum je dodao 26, a Mo Williams 17 poena. 

Houston će novu priliku za poravnanje serije imati za dva dana ponovo u Portlandu. Ukoliko uspije dobiti seriju Houston će postati tek četvrta ekipa u historiji lige koja je dobila seriju nakon što je izgubila prve dvije utakmice na domaćem parketu. 

Tradicija nije na strani Houstona. Posljednja ekipa koja se vratila nakon 0-2 na domaćem parketu bio je Dallas 2005. godine i to upravo protiv Houstona, dok je Houstonn izgubio svih sedam serija kada je gubio 0-2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.