Rosol nije mogao dalje od finale

Dimitrov bez problema do drugog naslova ove godine

Baby Federer polako ali sigurni se približava TOP 10 društvu. Nakon Acapulca, Dimitrov je osvojio i Bukurešt, ukupno svoj treći naslov u karijeri. U finalu je sa 7-6 (2), 6-1 potvrdio status favorita protiv iznenađenja turnira Lukasa Rosola koji je do finala sredio osmog i četvrtog nositelja.

U prvom setu je pala odluka kroz tie break iako je Dimitrov na početku imao 2-0, pa onda i četiri set lopte kod 6-5. U tie breaku Čeh nije imao šanse, Dimitrov je krenuo sa 5-0, nije bilo povratka za Rosola. U nastavku je sve bilo vlo brzo gotovo. Bugarski teniser je nanizao četiri gema za konačnih 6-1. Na prvom servisu je Dimitrov izgubio pet poena (26/31), Rosol je ostao na 40 posto. Ukupno je Dimitrov imao devet break lopti, iskoristio je četiri, Rosol od dvije jednu.

Finale:
Grigor Dimitrov (Bug, 1) - Lukas Rosol 7-6(2), 6-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.