Veziri ostvarili važnu pobjedu protiv Zvijezde

E. Škorić

Nogometaši Travnika ostvarili su pobjedu protiv Zvijezde na Piroti u 29. kolu Premijer lige BiH.

U jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni Travničani su savladali Zvijezdu, koja je nešto ranije, pobjedom u Banjoj Luci, osigurala ostanak. Kako je Rudar izgubio u Zenici, Veziri su obezbijedili nastup u Premijer ligi i sljedeće sezone.

Zvijezda je prva došla u vodstvo. Terzić je u svom šesnaestercu srušio Kuzmanovića, a Ordagić bio siguran s bijele tačke.

Ipak, već u sljedećem napadu Travnik zabija za 1:1. Dudić je bio strijelac. U završnici prvog dijela, Karić postiže pogodak za preokret. 

Sve zanimljivo iz drugog dijela dogodilo se u rasponu od 46. do 50. minute. Prvo je rezervista Nuhić u prvom dodiru s loptom donio 3:1 vodstvo Travniku, što je bio i konačan rezultat. Gostima iz Gradačca je u 50. isključen stoper Maksumić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.