Šef stručnog štaba FK Sarajevo

Uščuplić: Odigrali smo taktički izuzetno zrelu utakmicu

D. Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva su u prvoj utakmici finala Kupa BiH slavili sa 2:0 na Bilinom polju protiv Čelika i tako napravili veliki iskorak ka osvajanju svog petog trofeja u najmasovnijem fudbalskom klupskom takmičenju u BiH.PRIPREMA

Šef stručnog štaba Dženan Uščuplić, pod čijim vodstvom Bordo tim igra kao preporođen, bio je itekako zadovoljan nakon pobjede njegovih fudbalera od 2:0.

"Prije svega ja bih čestitao Čeliku i gradu Zenica na jednom fantastičnom dočeku, i na jednoj, po meni, fer i korektnoj utakmici. Mislim da smo mi odigrali jednu taktički izuzetno zrelu utakmicu, i plod svega toga je rezultat od 2:0. Sada kada uzmem činjenicu da smo igrali derbi prije tri dana, mislim da je ekipa odgovorila zahtjevima o kojima sam ja govorio nakon utakmice sa Željezničarom", rekao je Dženan Uščuplić.

Kada je riječ o revanš susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase", stručnjak Bordo tima kaže:

"Na trofej čekamo ni sam ne znam koliko, sedam, osam, devet godina. Tako da očekujem da navijači Sarajeva i Čeliku dođu da pogledaju kvalitetnu utakmicu, s tim da Sarajevo u revanšu neće moći računati na Tatomirovića koji ima tri žuta kartona".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.