Prelazak Immobilea u Borussiju gotova stvar

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac Ciro Immobile navodno je potpisao ugovor s dortmundskom Borussijom.

Immobile je, prema pisanju Bilda, potpisao petogodišnji ugovor s Borussijom i dolazi kao zamjena za Poljaka Roberta Lewandowskog, koji je prešao u redove Bayerna.

Njegov bivši klub, Torino, zaradit će otprilike 18.5 miliona eura, a ta suma se i ne čini tako prevelikom kada se zna o kakvom vrhunskom golgeteru je riječ.

Immobile je bio najbolji strijelac Serije A sa 22 pogotka, a u Brazilu na SP-u bi mogao predstavljati veliku opasnost za sve italijanske protivnike.

Prije Torina igrao je i za Juventu i Genou, te kao posuđen igrač u Sieni, Grossetu i Pescari. Uskoro se očekuje i zvanična potvrda transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.