Ragnick je osuo paljbu po igračima

Nakon što je Hoffenheim izgubio prvo mjesto

Ragnick optužio svoje igrače

Fudbaleri Hoffenheima porazom od Bayer Leverkusena izgubili su lidersku poziciju u Bundesligi, a Ralf Ragnick, trener čuda iz ovog njemačkog seoceta za gubitak prve pozicije optužio je svoje izabranike.  

Njemački stručnjak tvrdi da su im slava i medijski napisi „udarili“ u glavu.

„Oni su mjesecima čitali o tome koliko su dobri. Tretiralo ih se poput pop-zvijezdi, fotografirali poput modela, a mnoštvo djevojaka postalo im je važnije od fudbala“, izjavio je Ragnick za njemačke medije, dodavši:

„Ukoliko želimo da ostanemo u vrhu tabele moraju se koncentrirati na stvari koje su nas u uvodnom dijelu sezone učinile jakima.“

Hoffenheim je u prvom dijelu sezone iznenadio sve i nakon 17 kola jesenji dio šampionata završio na prvoj poziciji. Ipak, u petak su poraženi od Bayera (1:4) tu su poziciju ispustili, a za to Rangnick krivi isključivo svoje izabranike.

Nakon 20 odigranih kola Bundesligu predvodi Hertha, u kojoj kao trener specijalista radi naš Enver Marić, s 40 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Hoffenheim i trećeplasirani HSV imaju po 39 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.