Buffon nakon poraza od Kostarike

"Na SP niko nije zalutao, ko misli drugačije taj se vara"

Kostarika je danas ponovo iznenadila slavivši protiv Italije rezultatom 1:0. Mnogi će reći da je to prvorazredna senzacija, ali Gianluigi Buffon se ne slaže s tim.

"Nadali smo se boljem ishodu ali šta je tu je. Naišli smo na neke neočekivane probleme, primili smo taj gol pred kraj poluvremena a onda je Kostarika znalački kontrolisala situaciju", izjavio je Buffon za Football Italia.

"Gledajmo na ovo sa vedrije strane, nama bi i bod ovdje isto značio kao pobjeda. Pa čak i da smo osvojili tri boda, ne bismo bili sigurni u sljedećoj rundi. Kostarika je šokirala samo one koji stvari u fudbalu uzimaju zdravo za gotovo. Na Mundijalu nema slabih ekipa, jer da su slabe one ne bi bile ovdje. Niko ovdje nije zalutaio a ko misli da je tako taj je u zabludi. Uostalom, uvjerili smo se u iznenađenja i na proteklim prvenstvima", rekao je legendarni golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.