Čelik od ponedjeljka na Zlatiboru

Kazazić novo pojačanje, moguć ostanak i Bukvića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ponedjeljak putuju na 10-dnevne priprema na Zlatiboru, svoju staru bazu gdje se već nekoliko godina pripremaju pred početak sezone. Kada je u pitanju igrački kadar, izvjesno je da će sutra u autobusu krenuti 21 igrač, a vjerovatno će na Zlatiboru stići još nekoliko pojačanja.

Najnovija vijest vezana za igrački kadar jeste dovođenje Zlatka Kazazića dojučerašnjeg igrača Veleža, koji će u narednih godinu dana nositi crno-crveni dres, ovaj 25-igrač koji nastupa na pozicijama stopera, te desnog beka trebao bi biti zamjena za Emira Jusića, koji je otišao u Kazahstan.

Od ostalih igrača jutros se treninzima ekipe priključio i Semir Bukvić 23-godišnji golman i bivši mladi reprezentativac BiH, ovaj čuvar mreže u svojoj karijeri je nastupao za Bosnu iz Visokog, Olimpic, Željezničar, Travnik, dok je posljednjih pola godine proveo u drugoj ligi Poljske, gdje je bio standardni čuvar mreže u Warti iz Poznana. Bukvić bi trebao sutra krenuti u autobusu s ostalim igračima jer prvi golman crno-crvenih Adi Adilović još nije krenuo s treninzima nakon povrede krajem prošle sezone, tako da su Zeničani ostali na samo dva golmana Saliha Hinovića, te mladog juniora Aida Vehabovića.

Od početka priprema do danas u Čelik su strigli Anel Dedić iz Viteza, Eldar Kavazović iz banovićke Budućnosti, Ognjen Radulović iz bijeljinskog Radnike, te danas Zlatko Kazazić iz Veleža i Semir Bukvić iz Warte Poznan, vrijedi spomenuti i produženje saradnje s Petrom Bašićem koji će i narednu sezonu nastupati za klub s Bilinog polja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.