Foto: EPA

Bernat pojačao Bayern

Službeno: Juan Bernat novi igrač Bayerna

Midhat Šljivak

Španski fudbaler Juan Bernat novi je igrač minhenskog Bayerna.

Mladi 21-godišnji fudbaler je s bavarskim velikanom potpisao petogodišnji ugovor, a u tim iz Minhena stiže iz ekipe Valencije, gdje je proveo kompletnu fudbalsku školu.

Bernat je prvotimac Valencije od 2011. godine, a za tim s Mestalle je igrao na pozicijama lijevog beka i krilnog igrača.

"Sretan sam što ću igrati za ovako veliki klub. Bayern je jedan od najvećih klubova u Evropi i presretan sam što ću igrati s igračima poput Lahma, Neuera, Schweinsteigera, Robbena i Riberyja. Daću sve od sebe da pomognem klubu", rekao je Bernat nakon što je obavio ljekarske preglede.

Bernat će u Bayernu dobio dres sa brojem 18...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.