Zeničani bruse formu na Zlatiboru

Simić se priključio ekipi, pregovori sa Selimovićem

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od jučer se nalaze na Zlatiboru, gdje će ostati 10 dana i odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Prva od ugovorenih provjera je u srijedu protiv ekipe Sutjeske iz Nikšića, ovaj susret će biti odigran od 17 sati.

Osim sutrašnje utakmice, izabranici Nizaha Hukića igrat će protiv Napretka iz Kruševca, a mogući su susreti i protiv OFK Beograda, te ekipe Vojvodine.

Danas se ekipi priključio i iskusni 32- godišnji veznjak Nikola Simić koji je prošle sezone u crno-crvenom dresu pružao sjajne nastupe. Iako rukovodstvo kluba želi da Simić i narednu sezonu nastupa na Bilinom polju, Zeničani će imati mnogo problema zbog zabrane boravka u BiH ovog nogometaša na godinu dana. 

Dolaskom Simića na pripreme treneru Hukiću se povećao broj na 23 nogometaša, a cilj je angažovati po jednog stopera, ofanzivnog veznjaka i napadača kako bi se kompletirala ekipa.

Kako SportSport.ba saznaje nakon jučerašnjeg teksta objavljenom na našem portalu u vezi odlaska Vernesa Selimovića iz Željezničara, čelnici kluba s Bilinog polja kontaktirali su ovog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Čelika Senad Sarajlić razgovarao je sa iskusnim napadačem, a Selimović je zatražio nekoliko dana da razmisli o ponudi Zeničana.

Podsjetimo da su u Čelik u ovom prelaznom roku stigli: Ante Vukušić (Solin), Zlatko Kazazić (Velež), Anel Dedić (Vitez), Eldar Kavazović (Budućnost), Ognjen Radulović (Radnik), te golman Semir Bukvić ( Warta Poznan). Klub je dogovorio i produženje ugovora sa Petrom Bašićem za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.