Oprostio se od navijača Liverpoola

Dirljivo pismo Luisa Suareza navijačima Liverpoola

Luis Suarez od naredne sezone neće igrati u engleskom Premiershipu. Dres Liverpoola Urugvajac je zamijenio dresom Barcelone. 

Suarez se od Anfielda oprostio dirljivim pismom, a istakao je kako će uvijek biti navijač Liverpoola i Redse nositi u srcu. 

"Prošle su tri i pol godine od kada sam stigao u Liverpool, u klub kojem sam se uvijek divio. Od trenutka kada sam potpisao ugovor, moj cilj i moja stalna želja bila je da pomognem da Liverpool konstantno raste, da postane bolji i veći nego što jeste. U tih nekoliko godina doživio sam mnogo odličnih trenutaka, ali i onih teških. Međutim, i u jednim i u drugim osjećao sam samo iskrenu podršku predivnih navijača u predivnom klubu.

Moja porodica i ja uvijek ćemo biti bliski sa ovim gradom. Ponosni smo na činjenicu da je naša kćerka, koja će uskoro napuniti četiri godine, odrasla u Liverpoolu i zatim da je naš sin rođen ovdje. Moja porodica i ja smo se u Liverpoolu uvijek osjećali kao kod kuće i to nikada nećemo zaboraviti. U teškim trenucima imao sam vašu potpunu podršku i to je nešto što ću uvijek nositi u svom srcu. Imati priliku da igram, uživam, smijem se i dajem golove uz podršku nevjerovatnih navijača na stadionu tako posebnom kao što je Anfield, velika je čast.

Želio bih da izrazim i veliku zahvalnost svim mojim saigračima i ljudima u klubu, kao i dvojici menadžera koji su sve vrijeme imali potpunu vjeru u mene. Ova faza naših života dolazi kraju i to nikada nećemo zaboraviti. Naša ljubav prema Liverpoolu je vječna. Ostavljamo iza sebe jako puno prijatelja i posebnih ljudi koji će uvijek biti u našim srcima. Hvala vam. Odlazimo kao navijači Liverpoola. "You'll never walk alone."," piše u pismu koje potpisuje porodica Suarez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.