Francuz je pogodio drugi gol za Juventus

Italija, 25. kolo

Favoriti po planu

Poslije gostujućeg trijumfa Intera protiv Bologne (2:1) na otvaranju 25. kola italijanske Serije A, trijumfe su ubilježili i preostala dva favorita koji su večeras izlazili na teren.

Roma je na domaćem terenu golom Taddeia u 63. minuti minimalnim rezultatom savladala Sienu, dok je važna tri gostujuća boda osvojio Juventus kod Palerma. Stara dama je slavila trijumf rezultatom 2:0, a golove za klub iz Torina postigli su Sissoko 27. i Trezeguet u 79. minuti. U timu Juventusa ni večeras nije bio povrijeđeni bh. internacionalac Hasan Salihamidžić.

Juventus je ovim trijumfom ostao u utrci sa Interom za šampionsku titulu. Milanezi imaju 59 bodova, a Juve devet bodova manje. Treća je Roma sa 46 bodova, a četvrtoplasirani Milan ima 45 bodova i utakmicu manje.

Na začelju je i dalje Regina na 17 bodova, a prema trenutnom stanju iz Serije A „ispadaju“ i Chievo i Torino koji imaju po 20 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.