Mitrevski i Velkoski o protivniku Plavih sa Grbavice

Bordo Makedonci: Ako Metalurg slavi u Skoplju prolazi dalje

Najveći rival FK Sarajevo, gradski rival Željezničar igrat će u drugom pretkolu Evropske lige protiv Metalurga iz Skoplja. 

FK Sarajevo u svojim redovima ima dva bivša igrača skopske ekipe. Napadač Krste Velkoski u bordo tim je stigao iz Rabotničkog, ali je u karijeri nosio i dres Metalurga. Ovog ljeta u Sarajevo je stigao i defanzivac Riste Mitrevski, a bordo tim pojačao je upravo iz skopske ekipe. 

"Mislim da Metalurg ima šanse da prođe Željezničar. Imaju dobru i mladu ekipu. Vidjet ćemo kakva će prva utakmica da bude. Ako dobiju Želju mislim da će proći dalje," kaže Mitrevski. 

Sličnog mišljenja je i reprezentativac Makedonije, Krste Velkoski. Napadač bordo tima ističe da je Metalurg ekipa slična Željezničaru. 

"Igrao sam u Metalurgu, od tada do danas promijenilo se mnogo toga u ekipi. To je mlada ekipa, slična kao i Željezničar sa nekoliko iskusnih igrača. Navijat ću za Makedonce, ali bit će jako teško, na ovom stadionu ih očekuje stvarno vrela atmosfera. Međutim ako naprave dobar rezultat u prvoj utakmici proći će dalje," kaže Velkoski. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.