Vitez poražen

NK Vitez poražen od Metalleghe BSI

Novi prvoligaš Metalleghe BSI iz Jajca jučer je na svom stadionu Mračaj ispratio premijerligaša NK Vitez sa dva gola u njihovoj mreži.

Metalleghe je tokom cijele utakmice bio bolja ekipa, te potpuno zasluženo slavio rezlutatom 2:0. Golove su postigli Bibić u 30. i Kovač u 40. minuti utakmice. Aplauz jajačke publike nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pokazao je da je Nermin Bašić na dobrom putu kada je u pitanju stvaranje ekipe i prepoznatljive igre sa konstantnom taktičkom disciplinom. 

Iako je sparina u prvom dijelu bila veliki protivnik oba tima, domaćin je od prve minute krenuo sa pritiskom i napadima pa se većinom igralo na polovini Viteza čiji je trener Husnija Arapović na teren poslao sastav sa nekolicinom novajlija. Ofanziva domaćina rezultirala je sa dva prelijepa gola Bibića i Kovača i još nekoliko odličnih pokušaja Vraneševića i Bibića.

U drugom dijelu Arapović na teren šalje najbolju postavu pa gosti 15-ak minuta dominiraju ali osim odlične prilike Smrike čiji šut je izblokirao Musić , konkretnog učinka nije bilo. Do kraja meča je Metalleghe B.S.I. mogao i povećati vodstvo preko Marina i Sakana ali je vratar Živković odlično intervenisao .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.