Garnett tri sedmice van parketa

Boston Celticsi su na tri sedmice ostali bez svog ponajboljeg igrača Kevina Garnetta, kojem je nakon doktorskih pretraga utvrđena povreda mišića.

Garnett se povrijedio u porazu svoje ekipe na gostovanju kod Utah Jazza u Salt Lake Cityu, a Bostonu će itekako nedostajati startni All star krilni centar u borbi za prvo mjesto na Istočnoj konferenciji uoči početka play-offa.

Međutim, statistika govori da Boston uglavnom pobjeđuje kada igra bez Garnetta?! U tri utakmice ove sezone koliko je propustio KG Boston je slavio sva tri puta, dok je prošle sezone Garnett propustio 11 susreta, od kojih su Celticsi dobili devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.