Foto: EPA

Džumhur i Tinjić najviše pali

Veliki padovi bh. tenisera

Midhat Šljivak

Bh. teniseri su doživjeli velike padove na najnovijim listama.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pao je za čak 17 pozicija u odnosu na posljednju listu, te se sada nalazi na 122. poziciji ATP liste. 

Pad je zabilježio i Aldin Šetkić. Iako je osvojio Futures u Istanbulu Šetkić je na ATP listi trenutno na 273. poziciji, što je pad od šest mjesta. Za četiri pozicije pao je i Mirza Bašić, koji je sada 290. igrač svijeta, a od naših tenisera u Top 400 je još samo Tomislav Brkić, koji je ostao na 354. mjestu.

Vrh ATP liste drži Novak Đoković ispred Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Jasmina Tinjić je također doživjela ogroman pad na WTA listi. Naša najbolja teniserka je pala čak za 64 pozicije i sada je 399. igračica svijeta. Dea Herdželaš i Ema Burgić su imale blagi napredak od četiri i sedam pozicija.

Na WTA listi i dalje je neprikosnoven broj jedan Američka teniserka Serena Williams, a iza nje slijede Na Li i Simona Halep

ATP lista:

1. Novak Đoković
2. Rafael Nadal
3. Roger Federer
4. Stan Wawrinka
5. Tomas Berdych
122. Damir Džumhur
273. Aldin Šetkić
290. Mirza Bašić
354. Tomislav Brkić

WTA lista:

1. Serena Williams
2. Na Li
3. Simona Halep
4. Petra Kvitova
5. Agnieszka Radwanska
399. Jasmina Tinjić
590. Dea Herdželaš
664. Ema Burgić
689. Anita Husarić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.