Bivši kapiten Radnika iz Bijeljine

Jovo Kojić novi igrač na Bilinom polju

Dino Kurbegović

Da rukovodstvo Čelika nema ambicije boriti se za sami vrh u narednoj sezoni dovoljno govore imena nogometaša koja su dovedeni na Bilino polje u ovom prelaznom roku. Izuzimajući imena Vernesa Selimovića, Anela Dedića i Amera Osmanagića, klub s Bilinog polja angažovao je neke igrače kojima će Čelik biti sigurno najveći klub u karijeri.

Posljednje pojačanje Čelika s kojim će Zeničani vjerovatno zatvoriti igrački kadar je 26-godišnji Jovo Kojić. Ovaj po vokaciji stoper bivši je kapiten Radnika, a pored kluba iz Bijeljine nastupao je još za Modriču i Zvijezdu iz Gradačca.

Kojić će zajedno s Renatom Gojkovićem vjerovatno činiti stoperski tandem u prvom kolu protiv Viteza, budući da je Zlatko Kazazić još povrijeđen i on neće biti spreman za početak prvenstva.

Podsjetimo se u ovom prelaznom roku Zeničani su na Bilino polje angažovali: Semira Bukvića, Eldara Kavazovića, Jovu Kojića, Zlatka Kazazića, Anela Dedića, Ante Vukušića, Vernesa Selimovića i Amera Osmanagića.

U odnosu na prošlogodišnju ekipu Zeničani su iz prve postave ostala tek četiri igrača Adi Adilović, Darko Mišić, Petar Bašić i Nikola Simić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.