Traže se špic i stoper

Real i Barcelona neće mirovati do kraja prelaznog roka

Dva najveća španska kluba neće mirovati do kraja prijelaznog roka. Za Barcelonu su već potpisali Ivan Rakitić, Luis Suarez i Jeremy Mathieu, dok su u Madrid sletjeli James Rodriguez i Toni Kroos, a golman Keylor Navas samo što nije. 

Real Madrid je u potrazi za napadačem. Odlaskom Alvara Morate Kraljevi su ostali samo na Karimu Benzemi pa su odlučni do kraja prijelaznog roka angažovati još jednog klasičnog centarfora.

Angažmanom Jamesa Rodrigueza i Tonija Kroosa pokazali su da im ta pozicija nije prioritet, ali je predsjednik Florentino Perez shvatio da bi se lako mogli naći u velikim problemima u slučaju Benzemu zadesi neka povreda.

Najveća Realova želja je Jamesov sunarodnjak Radamel Falcao koji je trenutno Monacov igrač, tvrdi španski As. Kolumbijac je u januaru teško povrijedio koljeno, zbog čega je propustio i Svjetsko prvenstvo.

Sa druge strane, u Barceloni su odlučni angažovati još jednog stopera, piše El Mundo Deportivo. Iako su već doveli Jeremyja Mathieua, Katalonci žele dodatno pojačati zadnju liniju. U svojim redovima željeli su vidjeti Marquinhosa ili Hummelsa, ali su dobili odbijenicu pa im je sada prvi pik Arsenalov Thomas Vermaelen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.