Očekuju se pune tribine

Real Madrid i Manchester United pune The Big House

Klubovi iz Engleske i Italije posljednjih nekoliko godina svoje pripreme pred početak sezone odrađuju u Sjedinjenim Američkim Država, a njihove utakmice se uglavnom igraju na rasprodatim stadionima.

Real Madrid i Manchester United  će svoju utakmicu grati na stadionu kojeg popularno Amerikanci zovu The Big House u Ann Arboru, Michigan. Radi se o poprlično starom stadionu koju je izgrađen još 1927. godine, ali je godinama nadograđivan pa je i njegov kapacitet rastao.

Tako je prošlog septembra utakmicu NCAA prvenstva između domaćih Michigan Wolverinesa i Notre Dame gledalo 115.109 gledalaca. Također na ovom stadionu igrana je utakmica NHL Winter Classia Detroit - Toronto koju je uživo gledalo 105.491 gledalaca.

Prema informacija koje dolaze iz SAD, za utakmicu Reala i Manchester Uniteda vlada veliki interes i vrlo lako bi se moglo dogoditi da stadion bude rasprodat što bi bez na činjenicu da je utakmica prijateljska moglo ovom susretu dati posebnu draž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.